Punt-international d.o.o.

Smokuč 48A
4274 Žirovnica

TEL: 041 221 308

informacije
pon - pet: 08:00 - 16:00

Krivljenje cevi

Krivljenje cevi je postopek oblikovanja kovinskih cevi v želeno krivino, kot je ukrivljanje v krogu, spirala ali kakšen drugačen zakrivljen vzorec. Ta tehnika se uporablja v različnih industrijah, proizvodnjo cevovodov ter pri izdelavi različnih kovinskih konstrukcij. Postopek krivljenja cevi je praviloma sestavljen iz naslednjih korakov:

  1. Priprava cevi: Pred začetkom krivljenja se cev mora pripraviti. To vključuje odstranjevanje morebitnih nečistoč, olja, maščobe in rje z notranje in zunanje površine cevi. Prav tako se označi mesto, kjer bo potekalo krivljenje.
  2. Izbira ustrezne opreme: Glede na velikost in debelino cevi ter obliko krivine se izbere ustrezna krivilna oprema. Za manjše cevi se lahko uporablja ročno kriljenje, medtem ko za večje cevi običajno uporabimo stroje ali hidravlične krilce.
  3. Nastavitev parametrov: Nastavijo se parametri na krivilni opremi, vključno z želenim radijem krivine, kotom krivljenja in pritiskom. Pravilno nastavljeni parametri so ključni za dosego natančnih in želenih krivin.
  4. Krivljenje cevi: Cev se postavi v krivilno opremo, kjer se nato uporabi pritisk ali sila za ukrivljanje cevi v želeni vzorec. Krivljenje se izvaja postopoma in počasi, da se prepreči preveliko raztezanje ali zlom cevi.
  5. Preverjanje kakovosti: Po krivljenju cevi se preveri kakovost krivine. To vključuje preverjanje, ali je krivljenje enakomerno, brez razpok ali deformacij, ter merjenje končne krivine, da se zagotovi, da ustreza specifikacijam.

Pravilno izvedeno krivljenje cevi omogoča, da cev ohrani svojo trdnost in strukturo, medtem ko dobimo želeno obliko. Pri tem postopku se uporabljajo različni materiali, vključno s kovinami, kot so jeklo, aluminij in baker, ter cevi različnih premerov, debelin in oblik.

Regenerate

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Več storitev